måndag 7 januari 2013

Motivation

Kom att fundera på varför vi gör det vi gör. Svaret är i många fall väldigt enkelt, - för att vi älskar det. Det fina med styrketräning är att vi alla är en enda stor familj. Det spelar ingen roll vart du kommer ifrån, vad du har för bakgrund, vad du jobbar med eller hur mycket pengar pappa har på kontot. Alla som brinner för det här lika mycket som vi är varmt välkomna in i familjen, familjen som med glädje spränger alla gränser och barriärer som alla nej-sägare sätter upp.
Familjen som har plats för alla, det finns ingen som inte duger, ingen som inte är fin nog eller inte passar in. Det krävs en enda sak av dig, passionen och kärleken för det vi gör.


Innan du läser vidare i inlägget vill jag att du startar den här låten och låter den rulla medan du fortsätter läsa.



Föreställ dig dagen på gymmet när allting går rätt. Alla vikter som varit tunga är lätta, 8orna blir till 10or, shaken är helt perfekt och det är just din favoritlåt som dånar ut från högtalarna.
Från sekunden du slog upp ögonen så började en bild ritas upp i ditt huvud. En bild av hur dagens pass ser ut. (Först knäböjen. 10 reps á 6 set, tungt. Tekniken är perfekt och du ser hur varenda muskelfiber i benen arbetar till sitt max när du skriker upp ett nytt personbästa. Nu utfall, hatade älskade utfall.)
Du börjar redan nu komma in i din "bubbla", bubblan där ingen kan störa dig eller få dig ur kurs, det kommer bli en bra dag.
Din BCAA har aldrig smakat så perfekt, du kastar i dig dina omega-3 kapslar och sköljer ner dom med en sipp av din BCAA. Gymväskan ligger och väntar i hallen, färdigpackad sen igår. Bilden i huvudet blir allt klarare av vad som väntar. Du snörar på dig skorna, stoppar i hörlurarna, trycker igång favoritlistan på spotify och kliver utanför dörren. Rutinmässigt går du ner till busshållsplatsen och inväntar linje 83 mot centrum. Sekunden du sätter dig på bussen sluter du ögonen och bilden i huvudet blir allt tydligare. (Du är nu inne på de riktigt tunga seten benpress... Vikterna skriks upp samtidigt som ett blodkärl under ögat spricker. En stickig känsla som du är fullt medveten om vart den kommer ifrån, underbart.)
Bussen svänger upp mot centrum och du höjer volymen ett par steg. Nära nu.
Du kliver av och börjar gå mot gymmet. Omedveten och obrydd om vad som händer runtomkring din bubbla fortsätter du med snabba steg mot gymmet. Ditt gym.

Kortet dras och pipet som annars irriterar låter idag enbart välkomnande. Ner för trappen och in i omklädningsrummet. Jackan hängs in och jeansen och hoddien byts ut mot shorts och ditt favoritlinne. Lyftarskorna snöras på och sneakersen åker även de in i skåpet. Du fyller på din pre-workout shake med vatten och sätter dig i relaxrummet en stund. Det finns nu ingenting som kan komma mellan dig och ditt pass. Ett par sippar av pre-workouten och du sluter ögonen och de sista bitarna av bilden i huvudet är nu klart. (Du är nu klar med det sista övningarna av ditt pass och dina ben viker sig av tyngden från din kropp, du mår bra nu.) Sköljer ner det sista av pre-workouten och öppnar ögonen. Bestämt kliver du in bland stålet.  Det är din dag, ditt pass, ditt Mecca!


/ Kevin - Your Mind Sets The Rules, Not Your Body

3 kommentarer:

  1. Sjukt jävla bra och motiverande text! Fick mig att ge mig ut och springa 7,5 km både idag och igår. Thanks a bunch man!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Alltid kul att kunna motivera någon! :) Kör hårt!
      Your Mind Sets The Rules, Not Your Body
      - Kevin

      Radera
  2. Bra skrivet, fint med låten som pricken över i:et. Blev fan råpepp av det här, längtar redan till morgondagens pass!!! :))

    SvaraRadera